Direcția Generală Dezvoltare Rurală-Autoritatea de Management pentru PNDR (DGDR AM PNDR) a anunțat că începând cu data de 14 februarie 2018 se deschide sesiunea de înregistrare a furnizorilor de formare profesională în „Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională”, precum și depunerea cererilor de finanțare în cadrul sub-măsuri 1.1 „Sprijin pentru formarea profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de competențe”.
Furnizorii de formare profesională interesați de înregistrarea în „Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională”, precum și de depunerea de Cereri de finanțare pot accesa acest link pentru înscrieri.
Furnizorii de formare profesională înregistrați în „Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională” pot încărca Cereri de finanțare după primirea Notificării privind declararea eligibilității includerii în Registrul menționat.
Alocarea financiară este de 46.313.707,00 euro dintre care 11.100.000,00 euro pentru domeniul 1 și 35.213.707, 00 euro pentru domeniul 2.
Domeniile de formare profesională din cadrul sM 1.1 sunt:
- Îmbunătățirea cunoștințelor tehnice și economice, specifice pentru practicarea și gestionarea activităților în domeniul agricol și agroalimentar ale fermierilor, precum și a managementului general al firmei. Ca rezultat se așteaptă ca tinerii fermieri care vor beneficia de sprijin prin sub-măsura 6.1, fermieri care activează în ferme mici și care vor beneficia de sprijin prin sub-măsura 6.3, să pună în practică tehnicii și tehnologii agricole, inclusiv rezultatele cercetării.
- Dobândirea și îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor privind aspectele de mediu, schimbări climatice, gestionarea eficientă a resurselor naturale, precum și implementarea angajamentelor de agro-mediu și climă și agricultură ecologică. Ca rezultat se așteaptă ca beneficiarii măsurilor de agro-mediu și climă să-și însușească metode de producție compatibile cu întreținerea și ameliorarea peisajului, respectiv protecția mediului, respectarea condițiilor de eco-condiționalitate și adaptarea la efectele schimbărilor climatice și reducerea concentrației de GES din atmosferă.